Synopsis

Kortfilmen Heligt

Vid ett matbord i en smutsig lägenhet är Laura (29) och Àngel (25) inbegripna i en lågmäld diskussion. Diskussionen rör sig kring en “han”, som Laura har förlorat förtroendet för efter en konfrontation. Hon är skådespelerska och sångerska, men lider av hämningar på scen. Det förstörda förtroendet har förlöst henne, givit henne möjlighet att spela en roll hon aldrig klarat av förut, förverkliga sig själv.

Vi ser utdrag ur Lauras liv privat och professionellt.

En kväll på scen och en  argumentation med en manlig dirigent som placerar henne naken på scenen och driver med hennes tolkning av Lady Macbeth i Verdis opera som för oskyldig.

Ett dygn med den f.d. fotografen Luca (37), nu kriminell markspekulant, som hon träffar och har sex med, och som undviker en närmare relation med henne. Ett dygn som är en enda lång kamp i vilken makt ställs mot begär och självinsikt mot “kärlek”, och under vilken ömhet trasas sönder och Lauras kropp, med allt vad den innebär, förvandlas till ett oväntat vapen.

I en värld som domineras av en manlig, osynlig blick på en kvinnlig, exponerad kropp, är “han” en exploatör som handlar med andras lidande och död.

Àngel är präststudent och Lauras hyresvärd. Han har kommit för att hämta hyran, men innan diskussionen är slut, kommer han också att ha förlorat förtroendet, för henne – och för den “osynliga” blick som kontrollerar allt och som han tycker att både män och kvinnor måste inkarnera.

Utdrag ur manus

Läs Utdrag ur manus Heligt (klicka på länken och sedan en gång till på den länk som öppnas, för att öppna manusutdraget i pdf-form)

 

 

 


Warning: Attempt to read property "queue" on null in /customers/6/5/4/korefilm.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841 Warning: foreach() argument must be of type array|object, null given in /customers/6/5/4/korefilm.se/httpd.www/wp-includes/script-loader.php on line 2841